Black Vulture - beschrijving, habitat, interessante feiten

Ecologische niches worden van tevoren verspreid in de natuurlijke gemeenschap en de nek is niet de schuld van het feit dat hij zo'n onaantrekkelijke rol kreeg: de vogel houdt veel geheimen verborgen voor de ogen van ornithologen. Black Vulture vestigt zich in afgelegen gebieden en tolereert geen dichte nabijheid van mensen. Maar het lelijke uiterlijk belet niet dat ze uitstekende ouders zijn, ze zorgen zachtjes voor de kuikens en hun uitverkorene.

Op het gezicht vreselijk, goed van binnen

Een van de grootste vogels in het land schittert niet met schoonheid en gaat liever weg bij mensen. Het uiterlijk van de nek draagt ​​de stempel van zijn levensstijl en manier van eten. Hij verwijst naar aaseters. In de natuur is alles rationeel, dus de vogel heeft een klein hoofd en een sterke, spitse snavel, waardoor het een paar minuten duurt om het karkas van het dier te breken. De nek is vrijwel verstoken van veren en bedekt met een harde dikke huid. De natuur heeft alles voorzien, want verenkleed is moeilijk schoon te houden met een vergelijkbare levensstijl. Krachtige spieren in de nek, brede spanwijdte en een goed gezichtsvermogen helpen bij het verkrijgen van voedsel.

Het weegt een vogel "slechts" 7 - 12 kg, voedsel voor het onderhoud van het leven vereist veel. De nek moet 300 - 400 km uit het nest worden verwijderd. op zoek naar voedsel. Hun poten en klauwen hebben geen kracht, hun kracht is genoeg om voedsel tijdens het eten te houden. Het verenkleed bij volwassenen is zwart of bruin. Op grote hoogte zijn ze op hun eigen manier mooi en vangen ze sierlijk de stijgende stromen warme lucht op.

Mensen houden niet van aaseters, maar tevergeefs. Zij zijn het die reinheid op hun grondgebied handhaven, in tijd vernietigend dode dieren en vogels.

Gewoonten en gewoonten

Gieren verbergen de privacy voor vervelende waarnemers en houden niet van de nabijheid van andere soorten. Hun leefgebied wordt geleidelijk verminderd. De mens ontwikkelt voortdurend nieuwe gebieden en de vogels hebben geen afgelegen plaatsen om te nesten en te jagen. De grootste gierkolonies leven in de Kaukasus, maar zelfs daar zijn hun populaties niet groter dan 20-30 paren. Ze voelen zich op hun gemak in de steppen, weiden en lichte bossen, ze vestigen zich graag in de buurt van de oevers van meren en kalme rivieren.

Het dieet bestaat uit aas. Vogels met dezelfde opwinding eten een haas en een olifant op. Ze handelen snel. In een uur vernietigen 10 personen het karkas van een antilope of een koe volledig. Niet alleen vlees, maar ook huid, pezen en botten worden gebruikt. Het humeur van de vogel is gewelddadig. Gewoonlijk vliegen verschillende gieren op één karkas en kunnen geen lunch krijgen zonder te vechten. In de hitte van een handgemeen eten de vogels zoveel dat ze al een tijdje niet in de lucht kunnen opstaan ​​en zitten, zich in de zon kunnen koesteren en voedsel kunnen assimileren. Ze leiden een dagje leven, zich settend voor de nacht in het nest.

Jongeren rijpen langzaam en maken slechts 5 - 6 jaar van het leven een paar. Het is moeilijk te geloven, maar ze zijn erg toegewijd aan hun partner en veranderen het niet tot het einde van hun leven. Bij de constructie van het nest hebben de gieren geen klein ding, waardoor een fundamentele structuur ontstaat met een diameter van meer dan 2 meter en een hoogte van ongeveer een meter. Het is handig en ouders, 1 - 2 eieren en uitgebroede kuikens incuberen, ze zijn volledig hulpeloos de eerste 3 - 4 maanden van hun leven. Zoals elke goede gastheer, hebben een paar gieren noodzakelijkerwijs een of meer reserve nesten. Ze worden ook in goede staat onderhouden.

Vogels zijn sedentair, alleen volledig gebrek aan voedsel binnen bereikbare limieten kan hen dwingen van plaats te veranderen.

Sprookjes en winst


Het eigenaardige uiterlijk van de vogels liet niemand onverschillig. In sprookjes en legendes verschenen geleidelijk aan mythische wezens met kenmerken van een nek. Ze werden het prototype van de griffioen in de legendes van het oude Griekenland, sommige elementen zijn te zien in de vorm van de harpijen en oosterse vogels van de Garuda. In de Slavische mythologie liet hij ook een merkbaar teken achter en raakte de keizerlijke vlag van Tatarstan.

Volgens de legendes leven griffioenen en soortgelijke wezens eindeloos en nemen ze de levensenergie van hun slachtoffers. In feite vormen de gieren geen bedreiging voor levende organismen. En hun levensverwachting is volledig onduidelijk, binnen 38 - 39 jaar. Sommige honderdjarigen vieren een jubileum van een halve eeuw.

In het oude Egypte en Babylon boden godheden het hoofd van de nek, de inwoners van India en Tibet beschouwden de vogel als een dirigent voor de wereld van de doden.

Interessante feiten

Vogels zijn geheim en observatie brengt een bepaald risico met zich mee, maar nu zijn de details van hun leven bekend.

  1. De zwarte griffon heeft bijna geen vijanden, maar als ze onbeschaamd zijn, worden ze geraakt door het bovenste deel van de vleugel, verticaal omhoog. In de regel eindigt deze confrontatie.
  2. De gier houdt het record van het veroveren van een hoogte van 11 km en vliegbereik. Gevallen zijn geregistreerd toen het vogelnest zich in Tanzania bevond en voor de lunch vloog ze naar Kenia.
  3. Met gezichtsscherpte kunt u een dood dier vanaf een hoogte van 3 km zien.
  4. De nek heeft een erg sterke maag. Het verteert niet alleen botten en wol, maar zelfs de veroorzakers van cholera en anthrax.

Populaties van zwarte gieren nemen af. In het eerste levensjaar sterft 20% van de kuikens, maar de helft leeft naar volwassenheid. De bijdrage wordt geleverd door de vermindering van bewoonbare plaatsen. Volgens onwrikbare wetten sterven sommige soorten geleidelijk af en geven ze anderen de ruimte onder de zon. Deze vogels zijn zeer weinigen en de natuur zal veel armer worden zonder hen.

Video: Zwarte gier (Aegypius monachus)

Bekijk de video: Black Vulture, Gourmet of Corpses. River Fox (Januari- 2020).