Red Wolf - beschrijving, habitat, levensstijl

De rode wolf, die ook wel de Himalaya of bergwolf wordt genoemd, is een nogal interessant dier. Hij is geclassificeerd als een zoogdier, is een lid van de hondenfamilie. Roofzuchtige individuen verschillen van sebian-achtige gewoonten op een manier om voedsel te krijgen en te reproduceren. In dit artikel zullen we alle informatie bestuderen die op hen van invloed is, dat je in staat was om je eigen mening te vormen.

beschrijving

  1. Gepresenteerde dieren zijn groot. Individuen kunnen zich tot 1 meter lang in de lengte uitstrekken langs het lichaam en zelfs meer. De grootte van de staart bereikt een halve meter en het gewicht van het lichaam varieert van 17 tot 20 kg.
  2. Volgens de uiterlijke kenmerken van het individu van het besproken gezin zijn ze op hetzelfde moment vergelijkbaar met jakhalzen, vossen en wolven. Ze verschillen van hun familieleden door pigmentatie van de vacht. De vacht zelf is langwerpig en dicht genoeg. De staart is lang, kan naar de grond zinken.
  3. Snuit scherp in formaat, evenals langwerpig. De oren bevinden zich op een gemiddelde afstand van elkaar, ze zijn afgerond aan de randen, ze zien er groot uit en staan ​​in een formaat. Wat betreft kleur, het varieert afhankelijk van het seizoen van het jaar en de leeftijdscategorie. In de regel zijn individuen gepigmenteerd met zwart aan het einde van de staart.
  4. Jonge dieren die de leeftijd van drie maanden nog niet hebben bereikt, zijn donkerbruin gekleurd. In de winter is de vacht veel dikker dan in het warme seizoen. Het kan staan ​​of hangen. In de zomer groeit het grof, wordt het kort, donkerder. De staart is erg pluizig, vergelijkbaar met een vos. Meer dan 10 soorten van deze wolven bewonen de uitgestrektheid van ons vaderland.

Manier van leven

  1. Vertegenwoordigers van het gezin wonen het liefst in de hooglanden. Ze kunnen 4 km boven zeeniveau klimmen. en zelfs meer. Zoogdieren leven bijna het hele jaar in de Alpen, maar ook in de nabijgelegen gebieden. Ze houden van rotsachtig terrein, dat is uitgerust met kloven en verborgen plaatsen.
  2. Individuen bevinden zich niet op de vlakten en proberen dergelijke plaatsen aan de kant te vermijden. Tijdens het uitpakken van voedsel kunnen ze van de ene plaats naar de andere dwalen, obstakels en grote afstanden overwinnen. Ga weg van het permanente verblijfsgebied. Pas je snel aan aan atypische landschappen, beheer zelfs woestijnen en steppen.
  3. Wanneer de sneeuw in de berghabitat buitensporig groot wordt, zoeken de dieren hun artiodactylen op en volgen ze. We hebben het over berggeiten, argali, edelherten en reeën. Roofzuchtige zoogdieren stoppen voor de bergen, rusten dan in de zon en wachten op prooi.
  4. Familieleden worden niet gekenmerkt door een enkele manier van zijn. Ze brengen al hun tijd door met hun soortgenootjes. Samen gaan ze jagen, soms kan een pakket bestaan ​​uit twee dozijn individuen en meer. Soms is meer dan één generatie erin verweven. Deze dieren vertonen geen sterke agressie tegenover zichzelf, ze leven vredig.
  5. Tijdens het kiezen van een verblijfplaats worden individuen geleid door beveiliging. Kies meestal kloven, rotsachtige bergen, grotten en alle overdekte gebieden. Hoorzitting is perfect ontwikkeld, waardoor u het gevaar kunt opvangen en indien nodig kunt elimineren. Wolven verlaten hun plaats in noodsituaties, de rest van de tijd bewaakt het huis.

woning

  1. In grotere mate zijn individuen gebruikelijk in Azië, gelegen in het midden en oosten ervan. Kan leven in India, Indonesië, Tibet, China, Sumatra, Mongolië. Roofdieren zijn niet gebruikelijk in alle beschreven gebieden, hun verblijf is chaotisch, in sommige gebieden is de soort volledig uitgesloten. Dieren zoals steppegebieden en hooglanden.
  2. De beschouwde individuen kunnen in vrij uiteenlopende territoria leven. Dergelijke dieren worden vaak gevonden op alpenweiden en zelfs in hooggelegen valleien. Op dergelijke steppplaatsen is er voldoende vegetatie.
  3. Bovendien komen wolven vaak voor in loof- en cederbossen in het Verre Oosten. Ook worden dieren niet zelden gezien in naaldbossen, die voornamelijk inherent zijn aan Oost-Siberië.
  4. Ondanks dit alles, ongeacht het gebied waar dergelijke dieren vaak worden aangetroffen, is het belangrijkste kenmerk van hun leefgebied de verplichte aanwezigheid van lage sneeuwbedekking. Als er te veel sneeuw is, moeten de dieren naar minder besneeuwde gebieden gaan.

rantsoen

  1. Gepresenteerde individuen kunnen worden geclassificeerd als de meest voorkomende roofdieren. Ongeacht de tijd van het jaar voeden wilde wolven zich met verschillende levende wezens die ze onderweg alleen kunnen ontmoeten. Het hoofdmenu van dergelijke dieren omvat echter wilde hoefdieren, die kleine afmetingen hebben.
  2. Het is opmerkelijk dat in het warme seizoen de wolven in kwestie in voldoende hoeveelheden worden gevoed met voedsel van plantaardige oorsprong. Wolven houden van smullen van groene berg rabarber.
  3. Toen mensen dergelijke dieren bestudeerden, vonden ze zo'n plant vaak in wolvenholen met puppy's. Daarom kunnen we concluderen dat ouders jonge rabarber voeden. Vaak eten volwassenen bij elke gelegenheid zelfs aas.
  4. Tijdens de jacht drijven dergelijke roofdieren hun prooi vaak het water in. In deze omgeving is mijnbouw heel moeilijk om te weerstaan. Wolven gebruiken zo'n toegankelijkheid. Het is opmerkelijk dat vóór de jacht dergelijke roofdieren een nogal interessant en complex ritueel uitvoeren.
  5. Anders worden de exemplaren voornamelijk overdag verzonden voor de jacht. In dit geval gebruiken de wolven verschillende jachtmethoden. Uiteindelijk vallen ze nog steeds de prooi op de klassieke manier aan.
  6. Vaak worden roofdieren in packs naar de jacht gestuurd. Dergelijke criteria kunnen afhangen van de grootte van het slachtoffer en de reliëfkenmerken van de omgeving. Alleen dergelijke dieren vallen alleen alle soorten knaagdieren en lagomorfen aan. Als het slachtoffer groot genoeg is, zal de hele kudde gaan jagen.

reproduktie

  1. Als we rekening houden met de territoria die zich op het Indiase continent bevinden, kunnen dergelijke roofdieren ongeveer zes maanden per jaar broeden. Meestal begint de paringsperiode voor de dieren in kwestie aan het begin van de herfst en gaat door tot het einde van de winter.
  2. Na de paring blijven de vrouwtjes de nakomelingen dragen gedurende iets meer dan 2 maanden. In één nest kan het van 4 tot 6 baby's zijn. Er waren gevallen waarin het vrouwtje 12 pups per keer bij zich had! Wetenschappers hebben echter gesuggereerd dat dergelijke nakomelingen verenigd waren door 2 of 3 vrouwen.
  3. Zodra de jongen zijn geboren, heeft het al een prachtige donkerbruine kleur. Op dit moment zijn de kinderen blind en hulpeloos. Na twee weken beginnen de welpen duidelijk te zien en te horen. Op ongeveer de leeftijd van 3 maanden beginnen ze het gat te verlaten.

De personen in kwestie zijn interessante vertegenwoordigers van roofdieren. Zulke wolven zijn uniek op hun eigen manier. Het is interessant genoeg om ze te bekijken. Daarnaast worden roofdieren gefokt in speciale zoölogische parken. In gevangenschap gedragen wolven zich een beetje anders.

Video: rode wolf (Cuon alpinus)

Bekijk de video: Tijger redt man van Panter! (Februari 2020).