Redstart-nibble - beschrijving, habitat

Onder de roodstaart betekent kleine vogel, die een heldere staart heeft. Velen hebben waarschijnlijk een prachtig sprookje gehoord over een vogel die brandende mensen in brand heeft gestoken en die daardoor heeft gered. Vandaag kijken we naar de individuele vertegenwoordigde soort in al zijn glorie. Waar het op jaagt, waar het wordt gedistribueerd, hoe het jaagt. Bekijk ook de externe gegevens.

beschrijving

  1. In termen van zijn dimensionale kenmerken, deze vogel is iets kleiner dan een huis-type mus. Ze is ook eleganter en veel mooier. Op het lichaam groeit tot 14 cm met een lichaamsgewicht van 20 gram. max.
  2. De snavel is zwart met bruine tint, breed in het hoofdgedeelte en loopt geleidelijk af naar de punt. De snavel is bedekt met een klein veertje. Poten gepigmenteerd zwart, vrij kort.
  3. Het opvallende kenmerk van deze vogels is de vurige staart, die eruitziet alsof hij oplicht. Het strekt zich uit over de bovenste staart en wordt ook vergezeld door een donkere streep in het midden. De vogel beweegt constant zijn staart, waardoor het beeld boeiender wordt.
  4. Deze vogels zijn behoorlijk actief en lawaaierig. Ze kunnen niet op één plek zitten, voortdurend verticaal bewegend. Hang in de lucht en wordt daardoor vergelijkbaar met kolibries.

woning

  1. Vogels zijn pretentieloos in termen van het kiezen van een plek om te wonen. Ze zijn waar er in de meeste gebieden geen besneeuwde gebieden zijn. Kan perfect voorkomen in droge klimaatzones, maar ook in vochtige gebieden. Er zijn een groot aantal individuen in de steden.
  2. In hun leefgebied, vogels de voorkeur te worden onder dichte struikgewas, maar zijn ook te vinden in open plaatsen. Als nestplaats geef je de voorkeur aan steenachtige gebieden.
  3. Vogels zijn niet op zoek naar een perfect landschap, rustig wonen waar ze moeten. Bij secundaire biotopen wordt de voorkeur gegeven aan plaatsen waar mensen wonen. Dit kunnen een wijngaard, industriële of residentiële gebouwen zijn, evenals taluds.
  4. Als we rekening houden met de gemiddelde gegevens met betrekking tot de habitats van deze individuen, bevinden ze zich in 90% van de gevallen altijd naast mensen. Zulke goedgelovige creaties.

eten

  1. De basis van het voedsel is voedsel van dierlijke oorsprong. Maar vogels zijn niet tegen het eten van plantaardig voedsel. Ze absorberen insecten in grote hoeveelheden, steunen op seizoensfruit en zaden. Ze voeden zich met ongewervelden, beestjes, wormen en veel vertegenwoordigers van spinnen. Ze kunnen zelfs slakken eten.
  2. Vogels jagen op kleine dieren, die niet groter zijn dan 8 mm. Je kunt echter een foto observeren wanneer de roodstaart grijpt naar regenwormen en rupsen, waarvan het lichaam 7 cm kan bereiken. Voordat ze dit eten eten, scheuren de vogels het uit elkaar.
  3. De beschouwde individuen jagen vaak op de grond, in welk geval ze proberen te wachten op een prooi. Vogels zitten in een onopvallende hinderlaag. Ze staat mogelijk op hoogteverschil. Vaak zijn in deze rol de rotsen, stenen, bomen en takken van struiken.
  4. Zodra de redstart de prooi opmerkt, duikt hij er snel achteraan. De vogel grijpt het slachtoffer en vertrekt meteen. Bovendien jagen dergelijke vogels meer in de lucht. Vogels grijpen vliegende insecten. Ze geven de voorkeur aan vlinders en vliegen.
  5. Vaak geven vogels zich over aan bessen die op struiken groeien. Als je naar het geheel kijkt, is het dieet van de Redstart behoorlijk divers. Ze schakelen zonder problemen van het ene soort eten naar het andere.

reproduktie

  1. Zulke mensen proberen halfopen nesten te bouwen in de bergen, scheuren, op rotsen en stenen. Wat de nederzettingen betreft, de vogels zijn helemaal niet kieskeurig. Ze reageren niet op geuren, lawaai en storingen van mensen.
  2. De woning ziet eruit als een krachtige komvormige structuur. Tegelijkertijd heeft hij een vrij diepe bodem. Als bouwmateriaal gebruiken vogels het gras van vorig jaar en lange stengels. De bodem van het nest is bekleed met korstmos, mos, wortels en veren.
  3. Opgemerkt moet worden dat beide personen betrokken zijn bij de bouw van de woning. Tijdens het seizoen zijn er meestal 2 klauwen, in zeldzame gevallen 3. Voor de tijd dat het vrouwtje ongeveer 6 eieren legt. Vidiska heeft iets meer nodig dan een halve maan. Het vrouwtje neemt in dit geval alle verantwoordelijkheid op zich. De man brengt eten.
  4. Nadat de jongeren zijn geboren, blijven beide ouders voor hen zorgen. Ze bewaken de kuikens en voeden ze totdat ze sterker worden. Na 12 dagen zijn de jongen bedekt met veren. Twee weken later zijn ze op de vleugel.

Roodstaart - unieke vertegenwoordigers van vogels. Ze hebben een mooie uitstraling en ongebruikelijke kenmerken. Dergelijke vogels zijn eigenaardig. Ze weten hoe ze voor hun eigen nageslacht moeten zorgen en nesten moeten bouwen. Hun dieet is gevarieerd, dus ze hebben geen problemen met eten.

Video: Redneck-Redneck (Phoenicurus ochruros)