Moskva - beschrijving, habitat, interessante feiten

Moscovka is een kleine soort mobiele vogels van de familie der blauwe mezen. Voorheen heette het "gemaskeerd" vanwege de zwarte kleur van het hoofd, maar toen veranderde de naam enigszins naar de moderne versie.

verschijning

Op zichzelf, een vogel van kleine omvang - 10-15 cm, met een gewicht tot 12 gram. Het uiterlijk van het mannetje en het vrouwtje is vrijwel hetzelfde, het is vrij onrustig, mobiel, klein van formaat met een korte staart. Vrouwtjes zijn een beetje vervaagd in vergelijking met mannen. De vogel heeft een zwarte kleur van het hoofd, onder een bek boven een borst - het zwarte stipje lijkt op een das. Hieronder is het grijs-wit van kleur, aan de bovenkant is grijs-blauw met oker zijkanten. De staart en de vleugels zijn ook grijsachtig bruin.

Veren op het hoofd zijn iets langwerpig en lijken op een kruin - alleen bij vogels van de zuidelijke ondersoort.

Ze zingt van maart tot september, maakt graag geluiden, neuriet ze op één noot, zittend op boomtoppen, die een volledig overzicht hebben.

habitats

We helpen om zich te ontdoen
van problemen
en deel ook handige tips
Bijvoorbeeld: hoe zich te ontdoen van wespen
Caloriecalculator
Onze online caloriecalculator berekent de calorieën, eiwitten, vetten en koolhydraten van uw favoriete voedingsmiddelen en producten.
Graaf calorieën
Lunar kalender
De maankalender voor 2019 onthult je zijn geheimen van succes, rijkdom, veel geluk in de liefde.
Bereken maandag
Populaire artikelen
  • 1
    Hoe rode kaviaar op te slaan in een plastic pot
  • 2
    Kan een kat zijn oren reinigen met waterstofperoxide?
  • 3
    Hoe knoflook thuis te maken
  • 4
    Wat te doen als hoofdpijn erg slecht is?
  • 5
    Hoe een kind een schaar te leren
  • 6
    Hoe zich te ontdoen van de droge huid op het gezicht van folk remedies
  • 7
    Hoe de groene tint te verwijderen na het verven van haar
  • 8
    Hoe een pit op de tong thuis te behandelen
Home Praktische tips Dieren Wildsen Soorten

Moskva - beschrijving, habitat, interessante feiten

Moscovka is een kleine soort mobiele vogels van de familie der blauwe mezen. Voorheen heette het "gemaskeerd" vanwege de zwarte kleur van het hoofd, maar toen veranderde de naam enigszins naar de moderne versie.

verschijning

Op zichzelf, een vogel van kleine omvang - 10-15 cm, met een gewicht tot 12 gram. Het uiterlijk van het mannetje en het vrouwtje is vrijwel hetzelfde, het is vrij onrustig, mobiel, klein van formaat met een korte staart. Vrouwtjes zijn een beetje vervaagd in vergelijking met mannen. De vogel heeft een zwarte kleur van het hoofd, onder een bek boven een borst - het zwarte stipje lijkt op een das. Hieronder is het grijs-wit van kleur, aan de bovenkant is grijs-blauw met oker zijkanten. De staart en de vleugels zijn ook grijsachtig bruin.

Veren op het hoofd zijn iets langwerpig en lijken op een kruin - alleen bij vogels van de zuidelijke ondersoort.

Ze zingt van maart tot september, maakt graag geluiden, neuriet ze op één noot, zittend op boomtoppen, die een volledig overzicht hebben.

habitats

Moskoviet komt vaak voor in heel Eurazië. Het wordt gevonden in Afrika, op plaatsen in het noordwesten van Tunesië en in het Atlasgebergte. Ze woont meestal niet hoger dan 2000 duizend meter boven het water. Maar op sommige plaatsen in China kan het ook voorkomen op een hoogte van 4.500.000 meter, wat verrassend is voor dit soort vogels.

In het Europese deel van de Russische Federatie kan het leven op het niveau van 65 ° noorderbreedte en in de vallei van de Ob-rivier - 64 °. w.

Ze leidt een gevestigde levensstijl, maar als ze hard aan voedsel ontbreekt, kan ze haar woonplaats veranderen. Veel troffels komen aan bij aankomst van een warme porie, terwijl anderen blijven om een ​​nieuwe plaats in te nemen.

In het bergachtige deel beweegt het verticaal van de valleien naar plaatsen bedekt met sneeuw van kleinere dikte. Het woont voornamelijk in hoge naaldbossen en verkiest vurenbossen. Het komt ook voor in het zuidelijke deel van Kamtsjatka, in de Oekraïne, de Altai, de zuidelijke Oeral, het bovenste deel van de Amoer, evenals in Turkije, Sakhalin, Corsica en Taiwan.

levensstijl

Dit geslacht van vogels leeft in koppels, alleen in het paarseizoen kan het leven met zijn helft tot de kuikens groeien. Een koppel van maximaal 50 personen, maar in sommige delen van Siberië kunnen honderden en zelfs duizenden individuen bereiken. In de regel omvat het niet alleen tieten, maar ook andere soorten tieten, maar ook chiffchades, bloedkevers en gewone pieken.

Leeft, in de regel, in de spleten van de bergen, de verlaten nertsen van knaagdieren, oude stronken en holtes van bomen, geeft met name de voorkeur aan verlaten holtes van spechten. Het huis is geweven van stokken, veren, paardenhaar, van binnen is het bekleed met spinnenwebben en haar, het mannetje doet niet mee aan de bouw van het nest, maar het blijft zijn plicht om de "echtgenoot" te voeden zodra de kuikens geboren zijn.

Bij het bereiken van een jaar oud, begint de vogel een seksuele levensstijl te hebben: een jaar oud armatuur vindt een partner en blijft in de regel trouw aan hem. Er zijn gevallen waarin een vogel, vanwege het gebrek aan voedsel, zelfs voedsel deelt met zijn helft, om niet lang van elkaar te worden gescheiden.

Tijdens het zoeken naar de helft, ontwikkelt de vogel een jachtlust. Ze jaagt op kevers, vlinders, vliegen, libellen, bladluizen, sprinkhanen, wormen en andere insecten die bij haar smaak passen. In de zomer is haar dieet gevarieerder, dit is niet alleen verbonden met de overvloed aan voedsel, maar ook met de liefde van de vogel als voedsel.

Bij de komst van herfst en winter, verandert het dieet van de vogel dramatisch. De voeding omvat de zaden van coniferen. Een belangrijke ondersteuning in de winter voor haar zijn de feeders, broodkruimels, zaden en graan die mensen voor hen achterlaten.

Paringseizoen

De paartijd bij tieten duurt van eind maart tot eind juni. Het mannetje verleidt het vrouwtje met zijn zingen, dansen en zijn vleugels schudden, publiceert melodieuze trillingen.

Nadat de vogels hun helft hebben gevonden, gaan ze verder met de constructie van het nest, dat, zoals hierboven vermeld, wordt bezet door het vrouwtje.

Tijdens de legperiode van het seizoen kan de slagtand van 5 tot 9 eieren leggen. Moskovka voert twee metselwerk uit voor de periode, het gebeurt bijna altijd en in al zijn habitats, met uitzondering van sommige delen van Afrika. De eieren zijn wit, klein van formaat met kleine bruine of roodachtige vlekken.

Kuikens groeien gemiddeld 20 - 25 dagen. Gedurende deze tijd worden de mannetjes gevoerd, vooral de eerste paar dagen. Het vrouwtje op dit moment is met kuikens, ze te beschermen en te verwarmen. Zodra de kuikens wat sterker zijn geworden, gaat de moeder ook op zoek naar voedsel. Als ze een maand oud zijn, leven de kuikens een paar dagen met hun ouders en gaan dan naar de vrije vlucht.

In het najaar voegen ze zich bij de kudde, vóór het begin van de lente, terwijl ze proberen volwassenen bij te houden en zo dicht mogelijk bij hen in de buurt te komen.

Interessante feiten

  1. Moskva heeft meer dan 20 ondersoorten, die praktisch niet van elkaar verschillen.
  2. Zoals alle mezen is het erg vraatzuchtig en eet het de hele dag door. Zelfs als ze niet wil eten, verbergt ze haar voedsel in het nest of de holtes, om het later te eten.
  3. Gemakkelijk getemd, na twee weken kan ze uit de hand van een persoon eten.
  4. Het heeft een uitstekend geheugen en kan de plaatsen herinneren waar het eerder voedsel vond om er terug te keren.
  5. De gemiddelde levensduur van een jurk is 9 jaar.
  6. Haar hart draagt ​​ongeveer 1200 sneden per minuut.
  7. In de zomer eet het 300 - 400 rupsen, d.w.z. per dag kan zo veel voedsel eten als ze weegt.
  8. Ze zijn hun naam niet verschuldigd aan de regio Moskou, ze werden eerder "gemaskerd" genoemd vanwege de zwarte "kap" en stropdas op de borst, waarna de naam werd veranderd.
  9. Moscovka - het enige soort blauwkop dat niet in een kooi leeft. Ze went snel aan de persoon, vooral als je je voorzichtig en zonder plotselinge bewegingen met haar gedraagt.
  10. Ze heeft geen bijzonder verbluffende externe gegevens, maar heeft een uitstekend muzikaal talent, wat haar prachtige stem bewondert.

Video: T-shirt (Periparus ater)

Bekijk de video: MOSCOW, RUSSIA. HISTORY, TOURISM, ECONOMY, SPORTS etc (Februari 2020).