Zilvermeeuw - beschrijving, habitat, interessante feiten

Zilvermeeuw behoort tot de orde van charadriiformes, bij alle andere vertegenwoordigers van de vogelsoorten is het de meest herkenbare en veel voorkomende. Het verspreidingsgebied van de meeuw is zo uitgebreid dat de meeste ornithologen ervan overtuigd zijn dat er een aantal nauw verwante vogels tegelijkertijd zijn.

leefgebied

Overwegend zwarte meeuw leeft in koele gebieden, op grote schaal het noordelijk halfrond. Tijdens de periode van koude in de winter worden koppels naar het zuiden van China gestuurd, naar de Japanse landen, naar Florida, naar de Golf van Mexico. Meestal kiest de meeuw de Britse landen, IJsland, Alaska en Oost-Amerika, Canada, Scandinavië als broedplaats.

Aangezien deze vogels erg afhankelijk zijn van water en voedsel dat zich daar bevindt, bewonen ze kustgebieden, wonen in rotsen, moerassen, kliffen. De meeuw kon zich verrassend genoeg aanpassen aan het leven in de samenleving, samen met mensen. Daarom stopt het niet om nesten te bouwen op de daken van gebouwen, op de zolders van huizen. Regelmatig zijn ze te zien in de kustzone of in de stad, die grenst aan rivieren, meren en zeeën.

Buitenkant van de vogel

Een meeuw is een vrij grote vogel. Het gewicht van een volwassen vogel is vaak meer dan 1,5 kg, en de lengte van het lichaam is ongeveer 60 cm. In het gebied van het hoofd, de nek en het lichaam van de zeemeeuw is er een wit verenkleed. Op de rug en vleugels kleur lichtgrijs. De snavel aan het uiteinde is gebogen, iets afgeplat van de zijkanten, geel. Er zit echter een stipje rood in.

De ogen van de meeuw worden omlijst door een smalle strook gele huid. De iris van de ogen is grijs. Opmerkelijk is dat de kleur van het verenkleed van de meeuw pas in het vierde levensjaar licht wordt. Tot op deze leeftijd hebben jonge vogels en kuikens een bonte kleur met overwegend grijze en donkerbruine tinten. Geleidelijk aan wordt het verenkleed na twee jaar leven helderder. Het verenkleed op het hoofd bij jonge vogels - vertegenwoordigers van dit geslacht - heeft een bruinachtige, onopvallende schaduw samen met de iris van de ogen.

Reproductietouches en levensduur

Wanneer een zeemeeuw in natuurlijke en natuurlijke omstandigheden leeft, bereikt zijn levensverwachting ongeveer 45-55 jaar. Ornithologen beschouwen de zilvermeeuw als een zeer georganiseerde soort. Moeilijke relaties tussen verschillende vertegenwoordigers van deze vogelsoort zijn gebaseerd op een specifieke hiërarchie. De rol van leidende en dominante positie berust volledig op het mannetje. De vrouwtjes kunnen op hun beurt alleen omgaan met problemen die van invloed zijn op de locatiekeuze voor de nestbouw.

De meeuw is een monogame vogel. Met zeldzame uitzonderingen maken ze een paar één keer en voor de hele periode van hun leven. De leeftijd van puberteitvogels kan oplopen tot vijf jaar. Zilverachtige meeuwen beginnen eind april, begin mei, terug te keren naar hun broedplaatsen, zodra het ijs het wateroppervlak verlaat.

Tijdens het nestelen vormen vogels echte kuddes en kolonies. Voor de constructie van nesten gebruikt meeuw kleine veren, stukjes wol. Om dit te doen, kiest ze afgelegen plaatsen in de buurt van de kliffen, rotsen, in dichte struiken. Bij de constructie van het nest waren beide partners betrokken. Daarnaast, zoals het materiaal gebruikte takken van bomen, gedroogde algen, mos.

Gemiddeld is de koppeling van 2 tot 4 eieren, waarvan de schaduw groenbruin of licht olijfgroen is. De eieren zijn bovendien bedekt met grote donkerbruine vlekken. Metselwerk komt beide partners uit. Wanneer de vrouw het mannetje vervangt, of omgekeerd, proberen de vogels bovendien heel voorzichtig en voorzichtig om de eieren te draaien.

Nadat de incubatieperiode, die ongeveer een maand duurt, eindigt, komen de nakomelingen in het licht. Hun kleine lichaampjes zijn bedekt met een grijsachtige pluisjes, waarin vlekken van donkere tinten duidelijk zichtbaar zijn. Na een paar dagen weten de kuikens al hoe ze op moeten staan, en na nog eens twee dagen kunnen de meeuwen hun nest voor een korte tijd verlaten, zonder weg te hoeven gaan voor een lange afstand.

Als er een bedreiging in de buurt is, proberen de kuikens zich te verbergen, te hurken. Tegelijkertijd zijn ze behoorlijk moeilijk te onderscheiden op het oppervlak van de aarde. Voor de vlucht worden de kuikens 40-50 dagen van het leven voorbereid. Beide ouders geven om beurten hun welpen aan het eten en laten het opgroeien. Intens ontwikkelende kuikens eten voornamelijk vis.

Zilveren meeuwen eten


Opgemerkt moet worden dat vertegenwoordigers van deze vogelsoorten omnivoren zijn. Vaak zijn ze te vinden in de buurt van de zeeschepen en stortplaatsen. Soms kun je zelfs zien hoe een zeemeeuw eieren steelt van het leggen van andere vogels of vreemde kuikens.

Zilvermeeuwen voor het voeden van muizenmuizen, hamsters, kleine reptielen en insectenlarven. Daarnaast omvat het meeuwenrantsoen bessen, granen, noten en fruit, vis, wormen en rivierkreeft. Een grotere meeuw selecteert moeiteloos voedsel van kleinere en meer timide leden van hetzelfde ras.

De nuances van "samenwoning" met mensen

Het moet onmiddellijk aangeven dat de vertegenwoordigers van deze vogelsoorten zonder pardon mensen kunnen behandelen. Zilvermeeuwen bewonen megasteden en grote moderne gebouwen intensief en bouwen hun nesten op hun daken. Vaak kan ze alles aanvallen dat haar nageslacht zou kunnen bedreigen. Nogmaals, er zijn regelmatig gevallen waarin extreem ohameevshie meeuwen in de stad voedsel uit de handen van mensen kunnen rukken.

Recentelijk wordt de droevige neiging om het aantal zilvermeeuwen te verminderen echter steeds duidelijker. In Europa is de bevolkingsomvang bijna gehalveerd. Experts rechtvaardigen een dergelijke daling van het aantal vogels door blootstelling aan schadelijke omgevingsfactoren, evenals een verminderd volume van vissen in de gebieden die grenzen aan de kusten.

Desondanks zijn de meeuwen overdag overwegend actief. In sommige gevallen kunnen deze vogels een hele dag actief blijven. Dit geldt in het bijzonder voor vogels die op hoge breedtegraden leven, die worden gekenmerkt door een pooldag.

Het gedrag van vogels


De meeuw onderscheidt zich door zijn specifieke vocalisatie. Ze kunnen een vrij breed scala aan verschillende geluiden maken. In hun arsenaal is er een kwaken, kwaken, huilen en zelfs geluiden die op miauwen lijken. In de meeste situaties kun je echter wel geschreeuw horen, zoals lachen.

Zilvermeeuwen verzamelen zich meestal in vrij talrijke koloniën, waaronder tot honderden paar. Soms zie je meer zeldzame, kleine koppels. Elk paar mannen en vrouwen heeft een persoonlijk gebied dat onder hun bescherming valt. Als de kolonie wordt bedreigd door een vijand van buitenaf, verzamelen alle vogels zich onmiddellijk om een ​​goede weerstand te bieden aan de tegenstander en hun familieleden te beschermen. Maar in stille perioden binnen de kolonie kunnen zich eigen conflicten voordoen, vaak eindigend in aanvallen.

De relatie tussen het mannetje en het vrouwtje in een paar kan behoorlijk hard worden. In het bijzonder geldt deze verklaring voor de huwelijksperiode. Gedurende zijn man begint de huwelijksspelen en de rituele presentatie van voedsel aan zijn "bruid". Ondertussen gaat het vrouwtje in de buurt van zijn eigen nest zitten en begint vrij dun te piepen, smeekte het mannetje om het te voeden. Na het leggen van eieren begint het karakteristieke paargedrag met de tijd te vervagen, totdat het volledig verdwijnt.

Opmerkelijke feiten

De meeuw probeert in omstandigheden van een kolonie of een paar om duidelijke voorwaarden van hiërarchie waar te nemen. De leider en leider zullen zeker de man zijn, die altijd beslissingen zal nemen en een keuze zal maken voor de door hem gekozen persoon. Deze laatste zal zich alleen bezighouden met de problemen die zich kunnen voordoen bij de opstelling en constructie van het nest.

Bovendien vertoont bijna elke vogel die tot deze soort behoort een soort van luiheid: hij geeft er de voorkeur aan niet zelf op zoek te gaan naar prooi en voedsel voor zichzelf, en doet inspanningen. Zilvermeeuw meer tevreden met het nemen van voedsel van andere familieleden, vogels of dieren.

Video: zilvermeeuw - het verschil tussen jong en volwassen

Bekijk de video: zilvermeeuw (December 2019).