Golden-haired pinguïn - beschrijving, habitat

De golden-haired pinguïn kreeg zijn naam toe te schrijven aan de aanwezigheid van een kenmerkende schaduw op zijn hoofd. Deze prachtige leden van het gezin kunnen concurreren met onderscheidende externe gegevens. Bovendien zijn ze leuk en interessant in termen van leren. Veel fotografen en onderzoekers gaan graag de natuurlijke habitat van pinguïns binnen om ze te bekijken en fascinerend materiaal samen te stellen.

Kenmerken van het formulier

  1. Voor het eerst werd de vogel beschreven door een naturalist uit Duitsland in 1837. Hij was het die het gekuifde schepsel opmerkte met interessante gewoonten. Aanvankelijk werd deze pinguïn toegeschreven aan een gemeenschappelijke familie, maar na verloop van tijd migreerden individuen naar een afzonderlijke classificatie.
  2. Als u de gegevens volgt die uit talrijke studies zijn verkregen, wordt de dichtstbijzijnde persoon van deze vogel beschouwd als een pinguïn van het koninklijke type. Natuurlijk is de tweede soort groter en massiever, maar verder zijn ze vergelijkbaar.
  3. Meer dan 1,5 miljoen jaar geleden vond de eerste mutatie plaats, de vogels waren verdeeld en begonnen van uiterlijk te veranderen. Tegenwoordig lijken deze individuen totaal anders, we zullen ons concentreren op het met de gouden haren deel van het gezin.

woning

  1. Soorten van de besproken soort leven het liefst op de Antarctische kust. Ze wonen graag op eilanden die zich uitstrekken over de sub-Antarctische gordel. Andere uitzonderingen zijn vlaktes met een eindeloze sneeuwmassa die geen toegang tot het water mogelijk maakt.
  2. Door hun aard leven pinguïns koloniaal, dus ze leven in grote gezinnen. Ze worden ontmoet in het zuiden van Chili, evenals op de Orkney-eilanden en het Antarctisch Schiereiland. Volgens de expert zijn deze personen gevestigd in Nieuw-Zeeland, Australië, Brazilië en Afrika. Maar hun kuddes zijn klein en onstabiel.
  3. Als u een specifieke woonplaats in overweging neemt, verkiezen mooi gevederde vrienden om zich dichtbij het rotsachtige terrein te vestigen. Ze bouwen er nesten, brengen het grootste deel van hun leven door, verstoppen zich voor vijanden in de natuurlijke omgeving.
  4. Aangezien eerder werd vermeld dat deze soort koloniaal leeft, is het noodzakelijk om het aantal individuen in één familie te verduidelijken. Opgelet, het kan 1,5 miljoen en zelfs meer bereiken. Daarom zijn pinguïns een handvol en vaak vijandig voor territorium.
  5. Jonge dieren zijn niet zo conflict als volwassen vogels. De laatsten beginnen vaak met vechten omdat ze proberen de beste plek te kiezen om een ​​huis te bouwen. Interessant is dat een onaangename visgeur voortkomt uit het leefgebied van de familie.
  6. Sociale activiteit is behoorlijk ontwikkeld, de vogels communiceren met uitroepen en gebaren. Er zijn veel geluiden in hun arsenaal, elk van hen betekent iets. Wanneer de paartijd begint, zingt het mannetje en roept dus de vrouwtjes op. De vrouwtjes verzamelen zich op een hoop en de man kiest er een en begint de dans.

beschrijving

  1. Een individu van dit geslacht onderscheidt zich door zijn grote algemene kenmerken. Natuurlijk kan ze niet concurreren met de koningspinguïns, maar ze is ook niet klein. Dus, in termen van groei, de vogel groeit tot 70 cm, maar er waren ook grotere vertegenwoordigers.
  2. Er zijn verschillen in geslacht, mannelijke vertegenwoordigers zijn iets groter dan vrouwen. Een interessant kenmerk is inherent aan deze vogels. Ze variëren in lichaamsgewicht, afhankelijk van de periode van het jaar. Gooi ook fatsoenlijk in gewicht tijdens de paring. Over het algemeen varieert de massa van 3-6 kg.
  3. Jeugdigen zijn overeenkomstig kleiner, maar krijgen snel meer vetreserves naarmate ze groter worden. Voordat de rui begint, wegen de pinguïns ongeveer 6 kg, en verliezen dan 1,5 - 2 keer het gewicht. Aanvankelijk werden deze vogels genoemd kuif, niet met gouden haren. Dit komt door de karakteristieke pluk op het hoofd, gepigmenteerd door een geeloranje tint.
  4. De punt is boven de wenkbrauwen. Het wordt beschouwd als het kenmerk van deze soort. De snavel is sterk en groot genoeg. Het is bruinachtig gekleurd met oranje tint. Lichtelijk gebogen als een klauw.
  5. Voor alle andere parameters springen deze pinguïns nauwelijks uit bij vergelijkbare individuen. Ze zijn bijna overal in het lichaam geschilderd in blauw of zwart. Het abdominale gedeelte en de nek zijn wit. De poten zijn roze, net als het gebied onder de vleugels.

rantsoen

  1. Vergeet niet dat de individuen van deze soort tot roofvogels behoren. Ze weten niet hoe ze moeten vliegen, maar dit belet niet dat ze uitstekende jagers onder water zijn. Prim het pinguïns doen het vrij succesvol.
  2. Volwassen individuen zijn volledig in staat om te duiken tot een diepte van meer dan 65 m. Tegelijkertijd kunnen ze tot 3 minuten zonder zuurstof onder water zijn. Bovendien verzamelen pinguïns voordat ze jagen en onderdompelen in water een kleine hoeveelheid stenen in hun mond. Dankzij dit extra gewicht kunnen roofdieren snel in het water zinken.
  3. Gouden pinguïns jagen vaak op kleine vissen. Ze eten ook graag schaaldieren en inktvis. Als je het vanaf de andere kant bekijkt, proberen de ouders tijdens het voeden van de nakomelingen, kleine weekdieren en plankton te brengen.
  4. Het probleem is dat het lichaam van jongeren nogal zwak is en nog niet volledig is versterkt. Daarom zijn de kuikens eenvoudigweg niet in staat het grotere voedsel te verteren. Het is om deze reden dat we kunnen zeggen dat ouders jonge dieren voorzien van speciale "babyvoeding".

Interessante feiten

  1. De beschouwde personen worden niet vermeld in het Rode Boek, maar deze soort wordt beschermd. Golden-haired pinguïns worden verondersteld zeer kwetsbaar te zijn.
  2. Tegelijkertijd, als de situatie niet verandert, zullen dergelijke individuen in het Rode Boek vallen. Vogels gaan ten onder, vooral omdat de hele planeet erg veel last heeft van ecologie. In het bijzonder worden pinguïns nadelig beïnvloed door de opwarming van de aarde.

Zulke individuen zijn uniek en worden beschermd als een soort die kan verdwijnen. Feit is dat pinguïns weinig natuurlijke vijanden hebben, ze worden vernietigd door de verergering van ecologie op de hele planeet. In zeldzame gevallen worden zeehonden aangevallen door zeehonden en orka's.

Video: 10 feiten over pinguïns