Europese bijeneter - beschrijving, habitat, interessante feiten

Met shchurk wordt bedoeld kleine vogels, vergelijkbaar met hun uiterlijke kenmerken met mussen. Deze personen behoren tot de volgorde van de Raksh-achtigen en de familie van Duros. Tot op heden hebben deskundigen ontdekt dat er ongeveer 24 soorten bijeneters zijn. Onder hen is het individu een groen-gele tint, waarvan we de kenmerken in dit materiaal beschouwen.

Kenmerken van het formulier

  1. Het is mogelijk om deze vogels te selecteren tussen de sebe-achtige soorten door de groene tint van veren. De vleugels lopen taps toe naar de randen en liggen plat tegen de langwerpige staart. De rekening is gebogen in formaat, de benen zijn kort, de staart is lang en kan worden gevorkt. Aan de staart zitten soms afzonderlijke veren die afsteken van de totale massa.
  2. Grote individuen leven in kuddes, op dezelfde manier vliegen ze voor overwintering en fokken. Jeugd nestelt los van de volwassen generatie. Als plaats voor de constructie van nesten kiezen vogels nerts, die in de grond of in het zand worden gegraven. Het eten bestaat uit vliegende insecten, bijeneters vangen ze snel op en eten ze op.
  3. Alle individuen van de gepresenteerde soorten verblinden met hun kleuren, trekken de aandacht met een mooie melodieuze stem. Vogels piepen als ze opstijgen en geven daarmee aan dat ze een tijdje weggaan. Bijna alle personen zijn groenachtig van kleur, er kunnen sporen zijn van gele, blauwe, oranje tonen.

woning

  1. De individuen van de rasgroep die wordt besproken, behoren tot de trekvogelsoort, wat betekent dat vogels naar de winter migreren voor warme klimatologische gebieden. In de zomer verblijven ze liever in Europese landen in het oosten en het zuiden. Ook te zien in Aziatische landen in het zuidwesten.
  2. In de winter gaan ze naar het warme Afrika, ze zijn in de buurt van de Sahara woestijn. Ook verhuizen ze naar overwintering in het oosten van India en in Zuid-Arabië.
  3. Als vogels in klimaatzones leven, waar de zomerperiode kort en vochtig is, proberen ze deze plaats zo snel mogelijk te verlaten en een nieuwe te vinden. Kevers broeden in Afrikaanse landen aan de noord- en zuidkant en worden ook aangetrokken door Zuidwest-Azië.

beschrijving

  1. Op het lichaam van de vogel harmonieus, neergeschoten, klein en elegant. De vleugels zijn langwerpig en puntig, met een stompe snit in de staart en een paar veren die niet samenvallen met de hoofdkleur.
  2. De snavel is middelmatig en sterk van lengte. Voeten kort, zwak. Het lichaam heeft een contrasterend verenpak. Het gebied van de borst, de vleugels en het onderlichaam is meestal verschillend van kleur.
  3. Als we alle bijenhouders voorwaardelijk beschouwen, hebben de meeste van hen in het verenpak groenachtige en gelige tinten. Er is een blauwe gloed, bruinachtig en roze pigment.

eten

  1. Merops behoren tot de kudden bevederd. Het hele jaar kunnen ze in een groep verblijven met maximaal 1000 personen. Tijdens de nestperiode proberen vogels in paren te blijven. Maar zelfs in deze tijd zijn ze niet verlegen voor hun buren. Wat de kenmerken betreft, dergelijke vogels zijn vrij levendig en actief.
  2. Vaak proberen de individuen in kwestie op takken of kronen van bomen te zitten. Vanwege de korte poten springen de vogels praktisch niet langs de takken. Zodra de vogels de prooi zien, vliegen ze er onmiddellijk achter. Het is vaak mogelijk om te zien dat de bijeneters met uitgespreide vleugels in de lucht zweven. Dus ze letten op prooi.
  3. De favoriete delicatesse van de vogels in kwestie zijn de bijen. Ze vinden het ook niet erg om wespen en hommels te eten. Als het terrein het toelaat, proberen vogels alleen op dergelijke insecten te jagen. In andere gevallen kunnen ze zich voeden met sprinkhanen, kevers, sprinkhanen, vlinders en libellen.
  4. In de meeste gevallen vangen de bijeneters elkaar prooi op. Als er steppebranden zijn, proberen vogels in de buurt van de vuurlinie te blijven. Op dit moment proberen verschillende insecten te ontsnappen aan vuur. Vogels vangen ze meteen op. Wanneer individuen op zoek gaan naar voedsel, is het vaak mogelijk om te zien dat ze met hoefdieren omgaan.

nesting

  1. Nesten van groene bijenoren komt vooral voor in Europa. Zo'n periode valt vaak in mei. Afzonderlijk is het vermeldenswaard dat dergelijke vogels monogaam zijn. Vóór het vrouwelijke metselwerk hebben de ouders zich lange tijd beziggehouden met de ordening van het nest.
  2. Ongeacht de ondersoorten van de beschouwde individuen, proberen ze zich uitsluitend in holen te nestelen. Feathery doet dergelijke verdieping zelfstandig. De personen in kwestie bezetten geen vreemdelingen en de holen van vorig jaar, dit is niet hun kenmerk.

Groene bijeneters zijn nogal ongebruikelijke vertegenwoordigers van vogels. Bij dergelijke individuen zijn er behoorlijk veel ondersoorten. Deze vogels houden van smullen van bijen, wespen en hommels. Het is interessant dat vogels de steek van insecten plukken, waarna ze worden ingeslikt. Alles wat niet wordt verteerd, bijeneters boeren.

Video: Europese bijeneter (Merops persicus)

Bekijk de video: Europese bijeneters (September 2019).